Acționează!


O familie de broaște țestoase a hotârăt să meargă la un picnic. Țestoaselor, fiind în mod natural lente, le-au luat șapte ani să se pregătească pentru mica lor ieșire. În sfârșit familia a plecat de acasă, pornind spre locul potrivit de picnic. În ce de-al doilea an al călătoriei, l-au și găsit.

turtles

 

Aproximativ șase luni, au curățat zona, au despachetat coșul de picnic și au terminat aranjamentele. Apoi au descoperit că au uitat sarea. Toți au fost de acord că un picnic fără sare ar fi un dezastru. După o lungă discuție, cea mai tânără broască a fost desemnată să se întoarcă acasă după sare. Deși era cea mai rapidă, broasca a refuzat începând să plângă în cochilie.

Într-un final, după multă muncă de convingere, a acceptat cu o singură condiție: nimeni nu mănâncă până la întoarcerea sa!

Familia a consimțit și astfel a pornit la drum. Au trecut trei ani și broasca țestoasă nu s-a întors…cinci ani … șase ani…apoi în al șaptelea an de absență, cea mai bătrână dintre țestoase nu a mai rezistat, și a început să despacheteze un sandwich.
În acel moment, tânăra broască a ieșit brusc din spatele unui copac: ”Vezi, stiam că nu vei aștepta! Acum chiar că nu ma mai duc după sare!”

Morala acestei povești: Acționează! nu aștepta ca lucrurile să meargă în direcția de care îți este frică, nu aștepta ca cei din jur să dea greș doar pentru a le demonsta ca ai avut dreptate!

De multe ori suntem atât de atenți la ce fac alții, încât noi înșine nu mai facem nimic, nu mai acționăm, nu mai mergem pe calea noastră! Ia atitudine, nu risipi timpul așteptând ca alții să o dea în bară.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>