Ai un grup, dar știi să îl transformi într-o echipă?


 

„Pe ulița satului, într-o căruţă plină-ochi, trasă de un singur măgar amărât cu ochelari de cal, un ţăran striga cât îl ţinea gura: „Diii Joianule! Diiii Murgule! Diii Floricică! Diiii Lucică!”

Întrebat dacă a uitat cum se numește măgarul, ţăranul răspunse hotărât: „Nuuuu, nuuu, ştiu cum îl cheamă, că doar eu i-am pus numele, dar vreau să îi dau impresia că nu e singur, că muncește în echipă!”

Povestioara de mai sus, sugerează necesitatea din ce în ce mai mare,  a munci în echipă. Se știe că munca în echipă este cheia marilor realizări, iar ceea ce este cel mai important, este faptul că fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a deveni mai bun în echipele din care facem parte. Avem responsabilitatea să înţelegem cum funcţionează acestea şi ce acţiuni trebuiesc întreprinse pentru a crește eficiența.

Totuși, adevărata provocare este, cum faci ca dintr-un grup de oameni, care probabil nici nu se cunosc, nici nu au mai lucrat împreună până atunci, și mai au și tipologii diferite de personalitate şi caracter, să formezi coechipieri,  care să muncească cot la cot, fără a fi interesaţi doar de succesul personal și care să fie axați pe scopul comun al echipei?

Se ştie că nu este suficient, nici pe departe, să aduni câţiva oameni şi să-i pui să muncească împreună. O astfel de activitate definește mai degrabă un grup decât o echipă. Pentru ca un grup să evolueze şi să se dezvolte într-o echipă, sunt necesare, în primul rând, încrederea reciprocă și o comunicare consolidată. Apoi, aceste două pietre de temelie, sunt urmate de alți factori adiacenți, precum înţelegerea, încurajarea şi motivarea.

O astfel de schimbare, transformarea unui grup într-o echipă, nu se face atât de ușor dacă e lăsată să se facă de la sine și  nu este încurajată. Trecerea poate dura ani întregi, sau uneori, se poate să nu se întâmple deloc, datorită conflictelor care pot apărea. Astfel grupul se dizolvă înainte de a deveni o echipă.

O soluţie care oferă o rezolvare mai rapidă la această problemă şi care este utilizată des în aceTigers (1)st sens. este team building-ul.

Team building-ul este procesul de construire a unei echipe eficiente şi are ca scop identificarea punctelor tari şi a punctelor slabe ale fiecărui membru din grup. Multe persoane văd team building-ul ca pe o ocazie de distracție, întrucât, de cele mai multe ori, se desfașoară într-un  mediu mai puţin formal. Da, poate fi văzut şi în acest fel, ce este important însă, e ca la sfârşitul unui astfel de program,  participanţii să nu ramână doar cu un moment frumos, suspendat şi fără consecinţe.

Ca trainer, pot spune că un astfel de program este mai mult decât benefic.

Într-un mediu mai puţin oficial, oamenii ajung să se exprime mai liber și în această conjuctură, totul se bazează pe învăţare. O sarcină nerezolvată corect, nu este considerată un eşec, atâta timp cât participanții au învăţat ceva de pe urma acesteia.

Beneficiile team buildingului sunt nenumărate:

  • Îmbunătăţeşte comunicarea dintre membrii grupului;
  • Creşte nivelul de responsabilitate;
  • Dezvoltă încrederea în sine şi în abilităţile de rezolvare a conflictelor;
  • Încurajează spiritul de leadership şi ajută participanţii să înţeleagă mai bine care este rolul fiecăruia în cadrul echipei.

Ideea şi scopul unui team building este să motiveze, să crescă moralul şi performanţa echipei şi să-i facă pe oameni să înteleagă că funcționează ca un întreg. Odată ce s-a înțeles importanța cooperării și a implicării fiecărui membru la realizarea sarcinilor, putem spune că suntem pe drumul cel bun!

 

Bibliografie:  Şerban Derlogea  „Team building- 50 de jocuri şi rolul lor în consolidarea echipei

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>