Găsește idei geniale și pune-le în aplicare


Într-o casă plină de șoareci singurul lucru ce stătea în calea fericirii și a libertății depline a acestora era o pisică mare și bătrână. Astfel, într-o noapte toți șoarecii s-au adunat și au decis să găsească o soluție împotriva pisicii: ”Cum putem scăpa de pericolul de a fi prinși de pisică?” se întrebau aceștia.

După multe discuții au găsit și votat o idee genială: vor atârna un clopoțel la gâtul pisicii astfel încât oriunde ar pleca, clopoțelul i-ar avertiza de pericol, în cazul în care aceasta se află prin apropiere. Toți șoarecii au sărit în sus încântați și au aplaudat această idee genială. Bucuria a durat până când unul dintre ei a întrebat ”Și cine va atârna clopoțelul la gâtul pisicii?”
S-a făcut liniște.

Morala acestei povestioare este faptul că uneori poate fi ușor să venim cu idei geniale, dar nu este la fel de ușor să le și punem în aplicare. Este nevoie de mult curaj și determinare.

De aceea pregătirea și urmărirea procesul de execuție este crucială. Fiecare pas, fiecare etapă este importantă și trebuie stabilită cu atenție: de la identificarea resurselor necesare pentru a realiza proiectul, alegerea celor mai potriviți oameni, stabilirea celui mai bun moment pentru a demara acțiunea, stabilirea modului în care sarcinile vor fi distribuite, până la claritatea în direcționare și identificarea corectă a problemelor, pregătirea unui plan de follow-up și feedback.

Urmăriți cu atenție implementarea unei idei noi și nu omiteți nici un detaliu pentru a obține rezultatul dorit. Întotdeauna va exista un risc atunci când încercați să puneți în aplicare o idee îndrăzneață, dar aveți curaj și încredere în voi și în echipa voastră!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>