Echipa ca un întreg


echipa-ca-un-intreg

Într-o zi friguroasă de martie, în care vântul sufla destul de tare, primarul unui orășel a decis să facă o plimbare scurtă prin parc. Acolo a dat peste un băiețel ce înălța cel mai mare și cel mai frumos zmeu pe care îl văzuse până atunci.
Zmeul urca ușor și lin spre cer, tot mai sus, iar primarul era convins că zmeul putea fi văzut tocmai din orașul vecin. Orașul său micuț nu avea prea multe locuri care să fie considerate spectaculoase, astfel încât acesta a hotărât să ofere ”Cheia orașului” celui responsabil pentru un astfel de lucru minunat.
”Cine este responsabil de zborul acestui zmeu?” a întrebat primarul.
”Eu sunt!”, a spus micuțul băiețel ținându-se cu toată puterea de frumosul zmeu. ”Eu am facut acest zmeu cu mâinile mele, l-am colorat și l-am ridicat în aer”.
”Ba eu sunt!”, răspunse vântul. ”Este briza mea cea care îl ține în aer să zboare atât de frumos. Dacă eu nu suflu, zmeul nu va mai zbura”.
”Nu e așa!”, spuse coada zmeului. ”Eu îl fac să aiba stabilitate și echilibru împotriva rafalelor de vânt. Fără mine zmeul ar scăpa de sub control și nici măcar băiatul nu ar putea salva zmeul de la prăbușirea pe pământ”.
Deci, cine este responsabil de zborul zmeului? ?
În agitația și viteza cu care se desfășoară lucrurile în ziua de azi, este ușor să uităm că toată lumea contribuie într-o oarecare măsură la „zborul zmeului”.
Pentru succesul unei companii întrega echipă este importantă. Liderul are nevoie de echipa sa, iar echipa are nevoie de un lider. Întreaga echipă trebuie să coopereze, să comunice, să se completeze în vederea atingerii obiectivelor propuse.
Fiecare membru al echipei trebuie să își aducă contribuția la bunul mers al companiei, prestația și implicarea fiecărei persoane fiind foarte importante.

Aduceți-vă contribuția în cadrul companiei voastre și ridicați împreună zmeul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>