Cât de important este angajamentul față de echipă, când vrei rezultate de succes?


 

Cât de important este angajamentul față de echipă, când vrei rezultate de succes?

Angajamentul fiecărui membru față de echipa sa este asemenea adezivului care ține împreună părțile unei obiect. Energia și concentrarea nu sunt suficiente pentru succesul unei afaceri, atât timp cât angajamentul coechipierilor pentru misiune și obiective lipsește.

Astfel, putem spune că acest tip de consacrare are două dimensiuni:

Prima dimensiune cuprinde dedicarea fiecărei persoane față de echipa din care face parte, iar a doua dimensiune se referă la consacrarea și încrederea față de fiecare membru în parte.

Din acest punct de vedere, subliniem asumpția pe care o menționa și Kevin Eikenberry și anume: ”People who know and like each other will make a great team” (”Oamenii care se cunosc și se plac vor constitui o echipă foarte bună”).

Eikenberry spune că există o diferență între a agrea echipa din care faci parte și a agrea fiecare membru al acesteia și o mare diferență între a fi dedicat coechipierilor tăi versus a fi dedicat muncii și obiectivelor echipei în sine. Ei bine, ambele sunt necesare unei dezvoltări optime, iar dacă alegi să ignori acest aspect, o faci pe riscul tău.

Desigur, angajamentul nu vine la pachet cu angajarea. El trebuie construit și dezvoltat prin cooperare și încredere reciprocă în interiorul echipei, iar acesta este un aspect destul de complex, care necesită, înainte de toate, timp. Totuși dacă îți dorești să verifici cum stai cu nivelul de angajament în echipa ta, poți realiza o analiză, inspectând factorii de mai jos.

Într-o echipă care se bucură de un grad de angajament considerabil, următoarele aspecte vor fi prezente negreșit:

  • Încrederea:

Oamenii vor avea încredere unul în celălalt, în munca colegilor lor și, astfel, vor avea încredere să delege, în cazurile în care acest lucru va fi necesar.

 

  • Acordul:

În echipele consolidate pe dedicare și încredere reciprocă, există un set nescris de principii și comportamente, ales în urma unui consens și care este urmat de fiecare membru în parte, din respect pentru colegii săi și pentru produsul muncii sale. Mai mult, atunci când setezi reguli de performanță pentru rezolvarea task-urilor, productivitatea unei echipe crește vizibil pentru că energia este canalizată constructiv datorită pattern-ului setat.

 

  • Suportul:

Suportul este, de asemenea, un factor deosebit de important: atunci când oamenii susțin deciziile echipei din care fac parte, angajamentul este cel mai probabil prezent. La fel și în momentele în care membrii se susțin reciproc în perioadele mai dificile.

Este adevărat că se pot obține rezultate și cu o echipă în care nivelul de angajament este scăzut, însă niciodată rezultatele acestora nu vor fi comparabile cu ale unei echipe în care dedicarea reprezintă un fundament puternic.

 

Bibliografie: True Team Building by Kevin Eikenberry

 

 

_MG_2711-Edit - PRINT

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>